miercuri, 1 februarie 2012

Centrala termica electrica - AVANTAJE SI COSTURI

Cresterea semnificativa al interesului beneficiarilor fata de centralele termice care utilizeaza curent electric drept combustibil pentru realizarea energiei termice utilizate la incalzirea cladirilor, precum si numarul mare de beneficiari de pe tot teritoriul tarii al unor astfel de sisteme de incalzire, ne face sa incercam sa va oferim tuturor noi informatii care sa va ajute la calcularea costurilor energiei consumate si care sa poata sa raspunda la o intrebare care apare din ce in ce mai frecvent: cum va fi afectat bugetul familiei daca optam pentru centrala pe curent electric, fata de utilizarea unei centrale termice pe gaz metan?
De altfel, toate directivele UE sunt in favoarea utilizarii energiei electrice fata de orice alta sursa de energie, deoarece orice centrala termica ce asigura incalzirea unui spatiu utilizeaza un material primar al carui consum duce la diminuarea resurselor energetice pe plan mondial (derivati din petrol, gaze, lemne, carbune, etc.).
Este important de mentionat ca, montarea unei centrale electrice nu necesita infrastructura de transport (ex.: conducta), nu prezinta pericol de explozie, precum si multe alte avantaje cum ar fi:
- ReÅ£ea de alimentare cu energie electrică foarte vastă;
-Nu produce emisii de noxe, nu dăunează mediului, deci poate fi utilizat chiar şi în zone protejate din acest punct de vedere;
- Nu necesită aer de combustie;
- Nu necesită coş de fum pentru evacuarea gazelor de ardere;
- Reglajele sunt simple, iar reacţia la acestea este rapidă şi eficientă;
- Confort ridicat în funcţionare
Subliniem ca valorile ce rezulta din formule de teoria electricitatii sunt identice la orice model de centrala electrica, ele decurgand din teorii certe.
Valorile aferente suprafetelor incalzite si consumurile lunare sunt valabile numai pentru centralele electrice , ele fiind rezultatul urmaririi functionarii acestor echipamente la aproximativ 120 de utilizatori timp de 2 ani.. O multime de factori influenteaza necesarul termic al unei cladiri. Factorii de baza sunt: materialul de constructie al peretilor, grosimea acestora si gradul de izolare, orientarea cladirii, zona geografica in care se afla, suprafata si calitatea zonelor vitrate (geamuri clasice sau termopan), numarul de pereti exteriori si calitatea incalzirii peretilor cu vecinatati locuite (in special la blocuri).
Masuratori efectuate la apartamentele cu o izolatie buna au aratat faptul ca in conditii de iarna, un consum aproximativ al unei centrale termice electrice ar fi urmatorul :




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BLOGUL RoInstalatii.ro Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates